2009

Klik hier voor alle verslagen van 2009

20 juni Schoolly D & Tatmoney op Zomerjam, Leiden


Meer informatie

:: Klik hier voor de flyer, foto's & video van 20 juni

20 juni Melkweg, Amsterdam en 21 juni Doornroosje, Nijmegen: Edan & special guest Dagha


Meer informatie

:: Klik hier voor de flyer, foto's & video van 20 juni
:: Klik hier voor de recensie van 20 juni op LiveXS
:: Klik hier voor de recensie van 20 juni op OOR
:: Klik hier voor de flyer, foto's & video van 21 juni

25 april Tag exposition, Grand Palais, Parijs


Meer informatie

:: Klik hier voor de foto's

28 maart DJ Premier & Blaq Poet in de Melkweg, Amsterdam


Meer informatie

:: Klik hier voor de flyer, foto's & filmpje van 28 maart

22 maart Biz Markie en DJ Cool V in Doornroosje Nijmegen


Meer informatie

:: Klik hier voor de flyer, foto's & filmpje van 22 maart

31 januari Double Talk: WildstyleMeer informatie

:: Klik hier voor de flyer, foto's van 31 januari
:: Klik hier voor het artikel in Trouw
:: Klik hier voor het optreden van Kool Moe Dee

2 en 3 januari Ice T


Live & Legendary had het voor elkaar gekregen om voor het eerste weekend van het nieuwe jaar Ice T & DJ Evil E te strikken voor 2 live optredens. 2 januari was 013 Tilburg als eerste aan de beurt en 3 januari werd de Melkweg afgebroken. 2 januari begon met het ophalen van de celebrity's, want Coco was ook mee, Marc Live (beter bekend van Kool Keith) en natuurlijk DJ Evil E. Met de bus richting Tilburg waarbij de hele show al even geoefend werd tijdens de autorit. Deams opende beide shows, helaas beiden moeten missen, hoop dit gauw alsnog goed te kunnen maken.
Beide optredens waren ijzersterk maar de Melkweg vond ik doper, misschien omdat het de kleine zaal betrof. Tijdens zijn verblijf hebben we zowieso afgesproken dat we het dunnetjes gaan overdoen in de zomer met een dope oldschool package.

Meer informatie

:: Klik hier voor de flyer en foto's van 2 januari
:: Klik hier voor de flyer, foto's en film van 3 januari2008

Klik hier voor alle verslagen van 2008

5 december Kool Keith


Dat pakjesavond ook anders kan zijn dan speculaas, gedicht en rijmelarij, bewees Live & Legendary op 5 december 2008. Namelijk ism de Melkweg niemand minder dan Kool Keith & Kutmaster Kurt live in de Sugarfactory. De dag beleefde al vroeg een hoogtepunt doordat Keith uitgleed in de douche van zijn hotelkamer en het glazen douchescherm aan gort trok met het gevolg dat hij onder glas zat. Maar het echte hoogtepunt was natuurlijk zijn show die in een rap tempo zijn verschillende personages de revu liet passeren. De show werd gesloten met de Ultramagnetic MC's songs. Dit was met recht een vreemd maar geslaagde pakjesavond. Op naar 2 en 3 januari waar Ice T en DJ Evil E de Nederlandse landsgrenzen opzoeken.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en video

21 en 22 november MC Lyte


Volgens eigen zeggen was MC Lyte in 1997 nog in Nederland geweest, wat geheel langs me heen gegaan is toendertijd. Maar dan na 11 jaar was ze eindelijk terug. En hoe; Groningen ongeveer 30 man in de zaal en en dag later in de Melkweg. Door slim ingrijpen van de programmeur werd haar optreden verlaat en een succes. Volle zaal en veel klassiekers passeerden de revue. Tot het eind toe een vette show. Net als Lyte zelf; ze is een zeer coole persoonlijkheid.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje

13-09-08 Bahamadia & Roxanne Shantee

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's & film

06 en 07-09-08 Rahzel & DJ JS 1 (Rock Steady Crew)


Live & legendary had een druk weekend, zaterdag bestond uit Rahzel & DJ JS 1 op Valtifest in Amsterdam, wat een succes was en Black Moon en Mr.Lif & Akrobatik op The Rhythm the Rebel. Ook niet echt teleurstellend. Daarmee was het weekend niet afgelopen want Live & Legendary ging gewoon door op zondag met Rahzel & DJ JS1 in Doornroosje te Nijmegen. Ik kan maar 1 ding zeggen, allen die er niet waren, je hebt wat gemist, wat een entertainers, geweldig. Dus aarzel niet als ze de volgende keer weer komen...

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer van 060908 Valifest
:: Klik hier voor de flyer, foto's en video van 070908 Doornroosje

06-09-08 Black Moon op The Rhythm The Rebel in de IJsselhallen Zwolle


6 september was het voor Live & Legendary een drukke dag, we waren nml vertegenwoordigd op zowel Valtifest met Rahzel alswel op The Rhythm the Rebel in Zwolle, met Black Moon en Mr Lif, Akrobatik & Smiley Rays. De ochtend bestond uit het ontvangen en begeleiden naar het hotel van Rahzel en DJ JS 1, daarna gelijk met de auto naar Zwolle terug om daar op The Rhythm the Rebel aanwezig te zijn en Black Moon die om 16.45 uur geprogrammeerd stond, te begeleiden. Stresspunt was het feit dat Mr Lif met zijn hele groep in de file in ver Duitsland stond en niet wist of ze hun showtijd van 22.30 uur zouden halen, ok duimen dan maar. Rond half 10 de keuze gemaakt om de programmering om te gooien, wat nog moest optreden, dus Blaxtar naar de mainstage en bij binnenkomst van de Lif possie die naar het 'Hiphopinjesmoel' stage te verhuizen. Uiteindelijk een goeie keuze geweest, want er bleven toch nog een hoop mensen hangen aan het eind van de 2e editie van The Rhythm the Rebel, om de energieke show van Smiley Rays, Mr Lif en Akrobatik te volgen. Ik zeg een hele goeie afsluiter van TRTR.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, wat foto's en video's

29-08-08 Tat Money


Leiden stond 29 augustus 2008 in het teken van de presentatie van het graffiti overzichtsboek 'De Leidse School'. Dit boek belicht de graffiti-scene van Leiden door de jaren heen. Het is een schitterend boek geworden. De presentatie vond plaats in LVC in Leiden, de juiste plek! De gig werd omlijst door locale DJ's en als slagroom op de aardbei DJ Tat Money die een 3-urige set deed met alleen maar real classic hiphopbangers.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's & video

19-07-08 Afu Ra op Zomerjam op de Beestenmarkt in Leiden


De Zomerjam in Leiden vierde dit jaar op 19 juli hun 5e editie. Helaas voor de organisatie viel het weer enorm tegen maar de opkomst daar integen niet. Live & Legendary zorgde voor de internationale invulling; door Afu Ra te laten optreden. Al met al en goed georganiseerd festival met leuke acts & een top afsluiter.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer en foto's

28-06-08 DJ Cash Money op Classic Material in de Melkweg


De laatste zaterdag van juni was het de beurt aan Classic Material, de maandelijks terugkerende avond van Deams en All Star Fresh in de Melkweg. Dit keer was Live & Legendary ingeschakeld om DJ Cash Money te halen. Cash Money kwam 5 uur later op Schiphol aan ivm een gemiste vlucht van London naar Amsterdam. Maar uiteindelijk werd het lange wachten beloond en kwam hij alsnog de gate uit. Na een middag door Amsterdam geslenterd te hebben, voor sneakers en records was het dan eindelijk showtime, waarbij TLM en All Star de Classic Material begonnen en rond 2 uur was het de beurt aan DJ Cash Money. Als slagroom op de taart liet Cash Money nog even zien waarom hij in 88 won. Ook TLM liet zijn kunsten nog even zien, wat erg verrassend op mij overkwam.  Zondag was vooral een rustdag, wat werd afgesloten met een thaise maaltijd en een bezoek aan Atmosphere & Brother Ali.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en film

29-04-08 Dougie Fresh in Amsterdam


Koninginnenacht stond bij Paradiso in het teken van The Greatest Entertainer Dougie Fresh & Get Fresh Crew en wel op de BOSS avond. Wat eigenlijk al op oudejaarsavond had moeten plaatsvinden, vond nu als nog plaats. Live & Legendary was ook daar natuurlijk bij, ook al omdat we de hele crew persoonlijk kennen en er natuurlijk zaken gedaan moest worden, maar ook de ontmoeting weer was erg leuk. De enige die ontbrak van het stel was helaas Slick Rick. Maar de paspoortproblemen die hij heeft, wordt aangewerkt en dan staat Live & Legendary vooraan om hem alsnog kompleet met de rest te halen. De show zelf was ok, beetje lang, maar ja dat gaf hij vooraf al aan bij mij dat hij niet voor niets de The Greatest Entertainer is en dat heeft hij zeker waargemaakt.

Meer informatie
:: Klik hier voor de foto's

17-04-08 Martha Cooper in Amsterdam


Donderdag was in Amsterdam de opening van Martha Coopers expositie, en lancering van haar nieuwe boek, die helaas niet verkrijgbaar was die dag, "Tag Town". Veel juppen, jong en oud. Maar de otntmoeting met Martha weer, maakte het goed. gepraat over de Wildstyle periode. Ook al omdat Live & Legendary in januari 2009 een Wildstyle event gaat doen, waarbij we opzoek zijn naar persoonlijke anecdotes over die tijd..

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer

15-05-08 Dilated Peoples in Burgerweeshuis Deventer

Live & Legendary presents ism Burgerweeshuis Deventer 15 mei Dilated Peoples an exclusive show in Holland.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer

05-04-08 George duBose special guest op Platenbeurs Utrecht


Het eerste weekend van april stond in het teken bij menig platenliefhebber van de grote platenbeurs in Utrecht. Live & Legendary had gezorgd voor George Dubose dat hij de "special guest" was. Wat in hield dat ie gepromoot werd in bladen, een mooie stand kreeg toebedeeld, waar George zijn werk kon exposeren. Daarnaast was het mogelijk om werk van George Dubose te kopen en laten signeren door de meester zelf. Al met al een gezellig weekend, waar George het 1 en ander heeft verkocht. Waarbij de organisatie heeft besloten om George een kraam aan te bieden voor het najaar. Alle dank gaat dan ook uit naar de organisatie van ARC, voor de goede zorgen.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer & foto's

23-02-08 Cold Chillin vs Wildstyle in Keulen


Wat heeft dat direkt met elkaar te maken, helemaal niks, maar indirekt wel weer. 23 februari stond in het teken van beiden. In Keulen vond nml het deels voor L&L verantwoordelijkheid de Wildstyle 25 anniversary plaats. De hele week had de caravaan al door Duitsland getourd met Busy Bee en Charlie Ahearn en werd 23 februari afgesloten in Keulen, helaas alleen door Busy Bee, omdat Charlie dit weekend alweer in de USA moest zijn. Niet getreurd die kant opgegaan, omdat er toch een fijne line up stond, voor jong en oud: Little Brother, Wildchild, en Wildstyle "de movie" en The Chiefrocker Busy Bee. Plaats van de gig was een oud theater wat precies de sfeer van toen ademde. Het was knetter druk, een enthousiast publiek. Nu zul je je afvragen wat doet Cold Chillin in dit rijtje. Iedereen kent nu wel George Dubose, goeie vriend van me geworden en woonachtig in Keulen. Dus eerst daarlangs en rond 6 uur met z'n 4-en naar de met Busy Bee afgesproken ontmoetingsplek toe. Het was een gezellig weerzien en vruchtbare avond voor de toekomst. Het belachelijke is dat hier in Nederland niemand wbt zaal geintresseerd was in deze package, maar niet getreurd, want het plan bestaat bij ons om het nog een keer te doen, maar dan uitgebreider (Charlie Ahearn, Busy Bee, Double Trouble en Kool Moe Dee, evt aangevuld met een graff artist). Voor alle nederlandse hiphop-lovers die er niet zijn geweest, jammer, je hebt wat gemist

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer en foto's>

17-02-08 Interview met Schoolly D op URBNN


Aanstaande zondagavond in het programma URBNN van BNN op Nederland 3 om 23.55 uur een interview met Schoolly D.

Meer informatie
:: Klik hier voor URBNN
:: Klik hier voor het interview

08-02-08 Schoolly D & DJ Tat Money


Binnen 1 jaar, 3x een show van Schoolly D in het kleine Nederland, is dat niet teveel van het goeie? Jazeker is dat veel! Maar vorig jaar waren de shows van Schoolly D, mede door een 'DJ' die hij mee had, niet echt om naar huis te schrijven. Dus toch genoeg reden om hem een nieuwe kans te geven. Wat uiteindelijk de doorslag gaf was de prijs en omdat Schoolly eindelijk een goeie DJ in dienst had genomen, namelijk DJ Tat Money. Voor Live & Legendary was DJ Tat Money reeds een bekende, want die had 2 jaar geleden al wat gedaan in de Melkweg. De vrijdag 8 februari werd dus meer een onderonsje, een gezellig weerzien. 's Middags Nijmegen even in met de brothers from Phillie. Vervolgens op naar Doornroosje waar de gig zou gaan plaatsvinden. Backstage was het meer een reunie terwijl beneden toch lekker de zaal volliep. Niet afgeladen, maar toch gezellig druk deed Schoolly een leuke, misschien iets te korte show, met een hier en daar moeilijk verstaanbare Schoolly D, maar een DJ Tat Money die bewees dat ook hij skillz heeft en niet onderdoet voor Jazzy Jef, Cash Money. Dat kan ook niet als je mekaar kent en vrienden bent en opgegroeid bent met elkaar. Al met al weer een avond om op terug te kijken en weten dat het nu wel even genoeg is geweest met Schoolly D in Nederland

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje

26-01-08 Double Talk

Double Talk stond dit jaar in teken van B-Boy Cronicle's, dope insteek. Programmering was met King Bee voor mij het enige wat ik wilde zien. Vooral het laatste nummer, Back by dope Demand. Live & Legendary stond zelf met een hiphop concert history beneden in de kelder, gemiste kans was dat het gezien wat er boven vertoond werd, er beter aan gedaan zou worden, het in de grote zaal te vertonen. Voor diegene die er niet zijn geweest bij deze het overzicht.

Meer informatie
:: Klik hier voor de hiphopconcerthistory
:: Klik hier voor de video van King Bee

12-01-08 Donald D


Hiphop 2008 begon dit jaar in P60 met the Rhyme Syndicate Sniper Donald D, Sharpshootaz, The Boomoperators en DJ Sniper, georganiseerd door Bumrush Radio en Donald geleverd door L&L. Het 2e weekend van januari begon met een bezoek bij LIJN 5, Classic Materials. Daarna een happie eten met Donald, DJ Automatic Tee en Casper. De avond werd ingevuld met de show doorspreken in huize Automatic, dank voor de gastvrijheid, en afsluitend met zun allen op de bank de dvd "Rock The Bells" checken. Zaterdag stond Amsterdam op de verlanglijst van Donald D, dus op naar de wallen... Eindelijk was het moment aangebroken, ons te melden bij P60, soundchecken, eten, wachten. Helaas is de gig niet druk bezocht maar diegene die er waren, waren "die hards", het werd een classic night, waar iedere act goed zun ding deed, waarbij Donald als afsluiter zeker anderhalf uur doorging. Het werd 1 groot feest, zoals een hiphopparty hoort te zijn, breakers, battle's, rhymes en beats. Helaas geen graffiti, maar dat werd deels goed gemaakt na de show in de kleedkamer. Veel dank naar Automatic, Casper, Dennis (Bumrush), P60, publiek en Donald.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en video
:: Klik hier voor de radio-uitzending Lijn 5

2007

Klik hier voor alle verslagen van 2007

03-11-07 George Dubose


Met zun tweetjes een dagje Keulen, gezellig!! Maar eerst langs onze grote vriend George Dubose, omdat deze zijn eerste hiphop boek "I speak Music - Hiphop, Oldschool - volume 1" klaar had. Voor dit boek hadden we de mogelijkheid gehad van George, voor de druk van het boek correcties door te voeren samen met Casper Fijlstra. Nu lag het produkt voor me. Het is een mooi naslag werk gewordenmet het eerste deel van de Cold Chillin hiphopartiesten en Soul Sonic Force. Ben je iemand die houdt van hiphophistory en mooie foto's dan is dit boek, volume 1 zeker het aanschaffen waard. Verder kreeg ik de kans om de negatieven te checken van de Cold Chillin party die in 1986 in The Apollo plaatsvond. Gelijk maar 6 foto's besteld.

Meer informatie
:: Klik hier om het boek te bestellen

20-10-07 Chuck D


Amsterdam Dance Event is meer voor de jup onder ons, maar omdat Chuck D een Q&A deed op een schappelijke tijd in het weekend was Live & Legendary aanwezig. Zoals hiphopartiesten altijd zijn, kwam ook Chuck D te laat binnen. De Q&A werd geleid door eigenlijk Chuck D, want de dame die het zou doen was niet intressant in dit verhaal. Chuck D zat op zijn praatstoel en was zeker niet van plan zich te laten leiden door een huppeltje die niet weet wat hiphop is. Meer dan intressant om de beste man eens te zien in een andere hoedanigheid dan MC.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer & foto's

21-09-07 Kool Keith, Motion Man en Kutmaster Kurt


Vrijdag 21 september vond dag 1 van het festival Todayart plaats in Den Haag op verschillende lokaties, met voor Live & legendary Kool Keith, Motion Man en Kutmaster Kurt als belangrijkste optredende artiesten van de line up. We hadden al een tijdje kontakt met Kutmaster Kurt en dan is het wel zo leuk om elkaar eens te ontmoeten. Tevens gaat Live & Legendary eind januari een aantal optredens doen met Kool Keith en Kutmaster, dus ook zakelijk was het wenselijk om elkaar te zien. Door de drukke bezigheden van de heren ging deze ontmoeting niet door, maar de shows was legendarisch. Om elkaar toch te kunnen ontmoeten had Live & legendary en Kutmaster afgesproken in Amsterdam, op een rare plek, nml Centraal Station, omdat ie ging eten bij de schoonouders, hoe funny kan het zijn. Na enige vertraging, wat niet dit keer kwam door de NS, vond de ontmoeting toch plaats. Eind januari zullen de heren terug komen voor een paar special shows, verdere info later op deze site.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer & foto's

14-09-07 Expo Seen (Parijs)


Zoals beloofd, de review van waar we voor naar Parijs gingen, nml de opening van Seen expositie bij Gallerie Chappe in Parijs. Maar dat vond pas plaats op de vrijdagavond en omdat we 's middags al vroeg in Parijs waren, gingen we maar effe op zoek naar sneakers en records. Dat dit geheel anders zou verlopen dan verwacht, hadden we ons niet kunnen bedenken onderweg naar Parijs. Omdat hiphop in Parijs niet van het kaliber is wat we zochten, gingen we maar effe Footlocker binnen. We hoorde Pharoahe Monch door de speakers van de winkel... dope was onze reaktie, maar het kon doper. Hoekie van de winkel om en damn er staat een DJ te draaien, vet, maar het kon vetter. Staat ineens Cash Money voor me neus, met de vraag wat ik in Parijs deed, dat uitgelegd te hebben, vertelde hij vrolijk dat ie met Dougie was. Mijn reaktie was, ja welke Dougie, Tim Dougie, Snoop Dougie??? Nee Dougie Fresh, whatttttttttttttttt, en ja hoor staat Dougie Fresh ineens voor je neus. Ter ere van de nieuwe sneaker line van Puma met Dougie Fresh, Cash Money, Big Daddy Kane, MC Shan en Ed Lover & Dr Dre kwamen hun even langs om op te treden en de sneakers te promoten, damn het optreden was Live & Legendary. Omdat Cash Money door ging naar London, hebben we verder een tijdje doorgebracht met Dougie Fresh en aangegeven dat ik hem graag hier wil hebben en dat valt te regelen. Meer daarover hopelijk soon. Bij gekomen te zijn van deze onverwachte hook up en optreden zijn we richting de Gallerie gegaan en het was enorm druk met liefhebbers. Doordat we als 1 van de eersten waren die binnen waren, hadden wij nog de kans om de spullen te laten signen en natuurlijk een picture. In de shop een aantal Seen specials gekocht "limited editions" genummerd, zijn we voldaan terug naar het hotel gegaan en was dan ook het Parijs avontuur voorbij.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's & filmpjes

26-07-07 Donald D (Florence)


Niet iedere Hiphop Legend uit de USA woont nog steeds daar, maar kiest toch het mooiere geregelder Europa als homebase. Zoals Lord Jazz in Parijs, Grand Mixer DXT in Duitsland, DJ Supreme in Zurich en onze grote vriend The Rhyme Syndicate Sniper Donald D in Italie het mooie stadje Florence. En laten we nou net een paar dagen dat als vakantiestadje aan doen. Vooraf al afgesproken voor een "date". Daar stond ie dan te wachten bij de Mc Donalds in Florence, met zijn 4-jarig dochtertje (die ik als baby had gezien en nu een energieke meid was geworden) die mij als klimtuig beschouwde. Eerst maar effe gelunched en over een eventuele samenwerking in de nabije toekomst geouwehoerd. Vervolgends heeft hij ons een stukje Florence laten zien, die we eigenlijk zelf al hadden gezien, maar tis altijd leuker om met een oldschool legend het nogmaals over te doen.

Meer informatie
:: Klik hier voor een filmpje

16-06-07 Martha Cooper


Martha Cooper, bekend van en met haar boeken "Subway Art", "Hiphop Files", was in Amsterdam om haar nieuwe boek te promoten, die de naam "Street Art" draagt. Zeker een moment voor Live & Legendary, om dit even bij te wonen en van de gelegenheid gebruik te maken, om eerder genoemde boeken ook te laten signen. Het werd gehouden in de ABC Treehouse, bovenste verdieping, die was ingericht met grote foto's van "Street Art". Het was een niet druk bezochte middag, gelukkig, zodoende ruimte en tijd genoeg om te netwerken, omdat we reeds al contact hadden gehad met haar en Zeb Roc Ski (Akim). Geslaagde middag en als kers op de slagroom kwam onze vriend QUIK nog even binnenwandelen.

Meer informatie
:: Klik hier voor de foto's

11-04-07 Public Enemy


Beter laat dan nooit, maar bij deze, hoe we het hebben gehad met PE in Amsterdam. Het kon ons niet ontgaan, al weken, dat Public Enemy onze kant op kwam, voor een optreden in de Melkweg, 11 april. Het mooie was, dat we een afspraak hadden staan met deze gasten, om de rest van de dag mee op te hooken. Daar zegt L&L dus geen nee tegen, want de eerste keer dat we ze live zagen was in 1991 en wel in Zwolle, IJsselhallen met Antraxx en toen nog met Terminator X. Die dag hebben we ze toen Zwolle laten zien. Al is daar niet veel te zien natuurlijk, geen Red Light, toen geen coffeeshops, maar wel Citta Gilera's, waar we ze door het centrum hebben gereden naar een sexshop. Je moet toch wat. Nu hadden we geen Citta meer bij ons, maar gewoon de benewagen. En wel Red Light, Coffeshops, dus een gevulde middag om met de PE caravan "rond te touren". Uit eindelijk vooral met DJ Lord rond gesjouwd, hoeren bekeken, onderhandelt, stoned gerookt, soundcheck aanschouwd. De show zelf hebben we laten schieten, die had ik al vaker gezien, en geloofde het wel, ook al door verplichtingen de volgende dag. De reviews elders te lezen, hebben we er goed aan gedaan het niet te zien. En sluiten we het PE hoofdstuk af met een dope middag / avond.

Meer informatie
:: Klik hier voor de foto's & filmpjes

06-04-07 Rammellzee & The Death Comet Crew in WORM te Rotterdam


Rammellzee, MC, kunstenaar en graffitischrijver en  altijd vreemd verkleedt, gaf samen met zijn Death Comet Crew een show 6 april in Worm te  Rotterdam. Het was een rare avond: wat steekwoorden; hip, artistiek, vaag en ontmoetingen. Met zun vieren naar Worm in Rotterdam, want daar stond de Death Comet Crew feat. Rammellzee op te treden. Vooral voor de laatst genoemde gingen we er heen. Rammellzee, bekend van obscure muziek en kunst, ging optreden met zijn crew wat uitmondde in vage shit wat hetzelfde klonk als wat DJ Automatic me die avond gaf op CD, wat was opgenomen in 1989 als freestyle sessie bij de VPRO met E-Life, Cold45, DJ Automatic en Rammellzee. De bekende Gangster Duck. Legendarische avond door de ontmoeting met Rammellzee die behoorlijk ouder was geworden.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer en foto's
:: Klik hier voor een freestyle sessie uit 1989

29 en 30-03-07 Big Daddy Kane


Donderdag 29 maart stond in het teken van de show van Big Daddy Kane. Dit werd echter wreed verstoord door Snoop Dogg. Ondanks dat had Live & Legendary wel gewoon een meeting met Kane. Ook was George DuBose, de Cold Chillin fotograaf, overgekomen. Dus al met al was het een leuke Cold Chillin ontmoeting. De show van Big Daddy Kane heeft Live & Legendary aanschouwd in Burgerweeshuis te Deventer. Erg dope, veel classics, kort maar energiek.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer en foto's

29-03-07 Snoop Dogg


Donderdag 29 maart stond ook in het teken van het ingelaste concert van Snoop Dogg in de Melkweg. Het stond vooraf vast dat het legendarisch zou worden. Binnen een dag uitverkocht. Omdat Live & Legendary een afspraak had staan met George DuBose voor een meeting met Kane en er nog tijd over was, gingen we maar even langs het hotel waar Snoop verbleef. Daar hebben we een tijdje gehangen met een aantal leden van de Dogg Pound. De show van Snoop was over het algemeen erg dope, gelukkig veel aandacht voor de oudere nummers. Want de nieuwere nummers kunnnen mij niet boeien, maar daar was gelukkig aan gedacht en opgevuld met 4 danseressen. 1 minpunt, de zaal was te vol.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer

23 en 24-03-07 Schoolly D


Zoals beloofd de review van het Schoolly D optreden in Area 51 te Eindhoven. Allereerst een hele mooie lokatie, underground weggestopt op een bedrijventerrein vol met graffiti. Heel The Boombap was represent geloof ik, zo iedereen die me aanhield kwa naam. Dope crowd, iedereen was in voor een Schoolly D party. Zelfs Schoolly D, de meest relaxte gast die ik ooit heb mee gemaakt had er zin in. Korte show maar wel alleen maar bangers, PSK, Gucci etc etc, vet vet, stukje DJ-en wat een beetje de mist in ging, maar dat is hem vergeven, wat hij als MC deed, deed hij mad wreed. Schoolly bedankt en tot de volgende keer, want die gaat zeker komen. Verder dank aan Area 51 voor de goede zorgen en de mogelijkheid en de vette lokatie. De crowd voor jullie enthousiasme.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje
:: Klik hier voor de radio-uitzending Lijn 5
:: Klik hier voor het radio-interview

17-03-07 Just Ice en T-La Rock


Foto's: ® Otto van den Toorn

Lang moeten wachten maar dan na 19 jaar, is het er weer eindelijk van gekomen. 2 heavy zwaargewichten in de oldschoolhiphopindustry waren in het weekend van 16-18 maart in Amsterdam (gehaald door L&L). Ze stonden in de Melkweg voor een éénmalige exclusieve show. En als ik het heb over 2 heavy zwaargewichten, dan bedoel ik het zowel leterlijk als figuurlijk: T La Rock & Just Ice. Vooral Just Ice; wat een beest! Gelijk bij aankomst in Amsterdam heb ik 2 uur met hem in een coffeeshop gebivakkeerd; roken en zuipen en kennismaken. Daarna met de rustige, zeer begripvolle en vriendelijke T La Rock de stad in en natuurlijk ook even langs de Red Light District. De vrijdagavond stond in het teken van interviews bij 3voor12XL, maar alleen T La Rock was fit genoeg om met een klein clubje vrienden naar de studio af te reizen. Het was een toffe avond.

De dag erna was het dan eindelijk de dag waar door velen lang naar was uitgekeken en wel 17 maart met Just Ice & T La Rock live on stage! Daarbij hoort een soundcheck, die al deed vermoeden dat het erg dope zou worden. Hard, rauw, puur, oldschool, back 2 the 80's! De zaal was packed en T La begon op tijd (wat een unicum is in hiphop). Hij werd bijgestaan on the wheels door niemand minder dan DJ Automatic, bekend van Moonrunners en Funky Tribe. En hij is zijn skillz nog niet kwijt, zonder enige voorbereiding met een zwaargewicht een show neerzetten die de boeken in gaat als kort maar legendarisch. Toen was het tijd voor de Original Gangsta Justice of Dread. We werden meegenomen in een tour van disco en reggae en vervolgens de "bangers" die Justice bekend heeft gemaakt. Er was gretig afname voor t-shirts en cd's: uitverkocht. De nacht bestond uit wiet, red light en alcohol.

Zondagochtend 10 uur was de droom over en was Schiphol het einddoel. Nog even wat shout-outs: mijn dank gaat uit naar T La Rock, Just Ice, DJ Fred One, DJ Automatic, Melkweg (Edwin & Sander), Casper, Arjan en het publiek. Peace!

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en filmpjes
:: Klik hier voor de radio-uitzending Lijn 5
:: Klik hier voor de radio-uitzending 3voor12XL (1e uur)

:: Klik hier voor de radio-uitzending 3voor12XL (2e uur)
:: Klik hier voor de interviews van Deams met T La Rock en Just Ice

03-02-07 Bezoekje in het fotolab van Cold ChillinZaterdag 3 februari afgereist naar Keulen, waar onze vriend George DuBose, fotograaf van het welbekende hiphoplabel Cold Chillin, zijn lab heeft. Op uitnodiging mochten we "diggen" in vele Cold Chillin artistsrecords, waarvan hij de meeste fotoshoots had gedaan. Hij deed hier niks meer mee. Dat hield in allemaal originals, waarschijnlijk nog nooit een naald gevoeld. Heerlijk diggen naar alleen maar juweeltjes. Verder kregen we veel obscuur fotomateriaal te zien van hoezen, gouden Cold Chillin records en een dope doek met daarop een handgemaakte graffiti van Bill Blast (veel geld waard!). Zeer de moeite waard: een dagje Keulen, tot de volgende keer! Maar eerst samen naar Big Daddy in de Melkweg en de boekpresentatie en expo van George, waarbij de plannen er zijn om dit te omlijsten met optredens van enkele Cold Chillin artiesten.

Meer informatie
:: Klik hier voor de foto's

26-01-07 Special EdNa een halve dag vertraging, omdat de beide heren tijdens het BurgerKingen op JFK in New York, de tijd vergeten waren. Ze kwamen aan in Brussel waardoor ze als 2 toeristen nog even met de trein moesten. De vrijdag 26 januari stond in het teken van soundcheck, diner, op bezoek bij 3 voor 12XL en wachten op het late tijdstip waarop Special Ed geprogrammeerd stond. Gelukkig stond de hele benedenzaal tot achterin gevuld met nieuwsgierigen. Om een niet nader te verklaren reden was Special Ed nog nooit in Europa geweest en dus waren we met zun allen wel nieuwsgierig naar wat hij ging doen. Dat was simpel, alle vette nummers waar hij om bekent staat, passeerde de revu. Als begeleidend DJ was DJ Daze van de All Star DJ Academy aangetrokken, die zonder enige voorbereiding goed zijn ding deed. Al met al een voor Live & Legendary geslaagd Double Talk. Op naar 17 maart Just Ice & T-La Rock.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's & een filmpje
:: Klik hier voor de radio-uitzending op 3voor12XL

2006

Klik hier voor alle verslagen van 2006

26-11-06 EPMD in de Melkweg


Laatste weekend van november stond in het teken van de legendarische crew EPMD, zie hieronder reeds de zaterdag beschreven. De dag erna deed EPMD een show in de Melkweg en ook dat liet L&L niet voorbij gaan, want dat maak je niet zo snel meer mee. Voordat EPMD begon, werd de volle zaal getrakteerd op Keith Murray. Het optreden van EPMD stond stijf van het jeugdsentiment, alleen maar de beukers van wayback tot aan gelukkig ook de 'Crossover' en 'Headbanger'. Tussendoor een fijn turntable-setje van Scratch. In 2 woorden te omschrijven; het was live en legendary!

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's & een filmpje

25-11-06 EPMD op de Hop

Live & Legendary was gisteren als toeschouwer aanwezig op 'van voorhand al legendarische Hop' in Panama te Amsterdam. De Hop, een uniek concept, waarbij een nederlands producer (deze avond DJ Knowhow) en een buitenlandse MC (deze avond niemand minder dan EPMD én Keith Murray) samen een nummer opnemen en in beperkte oplage wordt uitgebracht voor diegene die aanwezig was. De avond begon met een diepte-interview door Job de Wit van State-Magazine. Vervolgens was DJ Knowhow klaar met de 3 beats die aan het publiek en crew werd voorgelegd en bijna unaniem gekozen werd voor de 1e beat. Daarna was het de beurt aan Erick, Parrish en Keith om het van lyrics te voorzien. Als slagroom op de taart voorzag DJ Scratch het nog van enige scratches. De afterparty was in handen van DJ Scratch. Legendarische avond met een legendarische line-up in een fijne atmosfeer.

Meer informatie
:: Luister naar de track
:: Klik hier voor de flyer, foto's & een filmpje

04-11-06 DJ Bobcat


Deze legendarische DJ, producer van o.a. LL Cool J, 2Pac en Ice Cube stond 4 november met een speciale eenmalige show in de Melkweg op de Crossfader. De avond ervoor was de beste man te gast bij 3voor12XL, waar hij in het laatste uur een mix verzorgde. De volgende dag (4 november) kwamen we Dilated Peoples tegen in hetzelfde hotel - even mee opgehookt. De rest van de dag stond in het teken van Seratoproblemen oplossen en dat kon gelukkig bij Allstart DJ Academy waar we een prima onthaal kregen en een toffe middag hebben gehad. De Crossfader-avond zelf was een top-avond: een fijne set die aansloot op het ruim vertegenwoordigd publiek (het was packed). Bobcat sloot zijn set af met oldskool-turntablekunsten. Hiermee kwam ook een eind aan een legendarisch weekend met een erg vriendelijke, alles tevreden zijnde DJ Bobcat, waar we via L&L meer van gaan horen.

Meer informatie
:: Klik hier voor de foto's en een filmpje

20-07-06 Marley Marl & Craig G


Foto: ® George DuBose

In onafhankelijke aankomst van elkaar, waren eindelijk de Juice Crew members in Nederland. Voor Marley was het de eerste keer in Nederland, eigenlijk een schande maar beter laat dan nooit. Donderdagavond - de 20ste juli - deed Marley Marl zijn set in Jimmy Woo te Amsterdam. Twee minpuntjes; het licht was uitgevallen, daardoor hield een deel van het publiek het voor het gezien. En Marley werd te laat geplaatst, maar zijn set was vet! Cold Chillin' songs, die door Craig G werden aangevuld. En natuurlijk was er ruimte voor nieuwe songs die Marley geproduceerd heeft voor KRS-1. De vrijdag stond geheel in het teken van de intervieuws met o.a. Lijn 5, Statemagazine en als hoogtepunt de live uitzending op 3voor12XL, waarbij Craig G nog even zijn freestylekunsten vertoonde en in 10 minuten een song schreef voor Edzon en dat voor 'a free pair of sneaker's. Op zaterdag heetten we George DuBose ook welkom in de groep. Hij was naar Amsterdam gekomen om weer eens op te hooken met Marley en Craig en ging mee naar het Brotherhood Festival in Utrecht, waar Marley ook stond geprogrammeerd. Craig G deed een 30 minuten show, die bol stond van weergaloze dope freestyles over de bezoekers waar hij tussendoor liep. Een erg gezellig festival, dat mede door het goede weer een succes werd. Terug in Amsterdam naar Newcleus in de Melkweg maar dat duurde te lang voordat ze begonnen, toen door naar Paradiso naar US3 in Paradisco welke helaas was afgelopen. Zondag was afscheid en vertrek. Afspraken gemaakt voor volgend jaar, welke menigeen zal aanspreken, maar meer daarover later.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje van 20 juli
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een fimpje van 22 juli
:: Klik hier voor de radio-uitzending 3FM (2e uur)
:: Klik hier voor de radio-uitzending 3FM (3e uur)
:: Klik hier voor de radio-uitzending Lijn 5

01-07-06 George DuBose1 Juli was de opening van de "US on the US" waar George DuBose o.a. met zijn expositie onderdeel van uitmaakte.
Na het contact met George in april bij Biz & Shantee, hadden we (L&L en George) afgesproken om een expositie in Amsterdam te doen, waarvan dit bij ABC Treehouse het resultaat is, wat de hele maand juli nog te aanschouwen is. Tevens is er de mogelijkheid om een foto aan te schaffen in verschillende maten (contact via L&L: klik hier). Verder hebben we afgesproken dat we een groots Cold Chillin exhibition gaan doen, volgend jaar, waarbij George zijn boek zal presenteren en een special Cold Chillin gast aanwezig zal zijn.

Meer informatie
:: Klik hier voor de foto's

02-06-06 en 03-06-06 J-LiveMet 3 uur vertraging, kwamen J-live, DJ FloFader en SuperNat aan op Schiphol. Gauw de auto in om koers te zetten naar Zaandam. Inchecken en chillen. Soundchecken, diner en take a rest. Bij binnenkomst in de club De Kade sloeg de schrik om het hart; 20 hiphoppende Zaandammers waren het verrassend goede Gumshoe aan het aanschouwen, mad props naar deze 2 gasten. In overleg met J-Live, besloten om de show niet onstage te doen, maar midden in de crowd - wat ondanks de lage opkomst - een huiskamerconcert gevoel gaf en het een dope show werd. Na een bezoek aan Amsterdam met enige vertraging, J-Live was de afgesproken plek vergeten, richting Apeldoorn. I.v.m. de vertraging gelijk koers gezet richting de Gigant, wat een moderne mooie club bleek te zijn. Ook hier de soundcheck, diner en inchecken hotel. Om tegen 22:00 uur de show van J-live te laten beginnen. Gelukkig was de opkomst hier iets meer, wat voor een geweldige show voor beide partijen zorgde. Na ieders tevredenheid en de met beide handen gegrepen kans om records te kopen en te lagen signen, was de korte J-Live & Legendary Tour ten einde. De volgende dag nog effe shoppen voor de kids thuis, al 3 in totaal, en vervolgens terug naar NYC. Bedankt J-Live, FloFlader en SuperNat en de toch aanwezige enthousiaste crowd, de Kade en de Gigant!

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje

05-05-06 DJ Premier, T-kid en Cope2Zoals beloofd hier de review van de show van DJ Premier. Bij aankomst hebben we eerst Antwerpen gecheckt (Deams en Omid en ondergetekende) ook wel "partners in crime". Het is een bijzonder mooie stad! Vervolgens zijn we richting de club gegaan die afgelegen lag bij de havens en gesitueerd was in oude loodsen. Duistere underground club a la NY Bronx stylo. Eenmaal binnen hebben we T-Kid en Cope2 aanschouwd. Zij waren bezig met hun graffiti on the wall. Opgehookt met de graffitilegends, om mijn spullen te laten signen. In de tussentijd was Deams in gesprek geraakt met de Infamous Mobb Big Twinz, waarna we plannen hebben gemaakt voor shows en verdere samenwerking. Rond 3 uur 's nachts was het de beurt aan DJ Premier, die geen verdere uitleg nodig heeft voor diegene die hem ooit live heeft gezien. Moddervette show in een goede omgeving met een grote getale toeschouwers. Petrol: we come back with artists for shows. Thanks for the unforgettable night. Also thanks 2: Deams, Omid, DJ Premier, Gordon, T-Kid, Cope2 and Big Twinz for the hookup.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en filmpje

29-04-06 Fresh Fest 2006 met o.a. L.O.T.U, Biz en Shantee en Kurtis BlowLive & Legendary reisde het laaste weekend van april af naar de UK om daar de Fresh Fest 2006 in de Brixton Acedemy te gaan aanschouwen, de aankondigingen vertelde mij een adembenemende line-up, die mij er toe bracht kaartjes te gaan kopen. Voordat het hele festival zou gaan plaatsvinden was de line- up al reeds gewijzigd, maar nog steeds met funky namen zoals MC Shan en Big Daddy Kane die er aan waren toegevoegd. Dus geen reden voor vrees. Eenmaal in London, daar afgesproken met bekenden uit Nederland, en samen naar de Brixton Academy, wat toch wel een dope zaal is, van formaat. Niets vermoedend eerst het voorprogramma aanschouwd, ons opmakend voor de Lords of the Underground, wat het eerste half uur zeker ok was, met classiekers als, Funky Child, Psycho, Tic Tac, Lord Jazz hit... etc. Maar daarna werd het vervelend. Tussentijds werden we vermaakt met een UK DJ, zonder naam of faam, die aan het eind van de avond zou gaan zorgen voor wat vuurwerk, maar daar mee over later. Vervolgens was het de beurt aan Kurtis Blow die toch wel, nadat ik de show, 2 jaar geleden van hem had gezien, de man van de avond was, dope show, breakdancend op je 50ste, rockte hij de hele zaal. In de tussentijd had ik een overzicht van de avond kunnen checken bij de soundman, en wat zag ik tot mijn verbazing, geen Shan en Kane op de lijst maar een De La Soul die de avond zou gaan afsluiten, bedrog aldaar. Damn it, nou ja we konden er toch niks meer aan doen, er werd ook niet door de host maar 1 woord over "gerapt" dat er veranderingen hadden plaatsgevonden in de line-up. Tot overmaat van ramp besloot de DJ, die de geestdodende lange tijd tussen de acts moest opvullen, bullshit te gaan draaien zoals Outkast, dat wat je op een oldschool hiphopavond niet behoord te draaien en sloeg de vlam in de pan, men ging massaal over (toch zon 1000 man bezoekers) tot het gooien van flesjes en bier richting podium en toen Cool V zich onstage begaf, ging er een koor van "boe-geroep" los, wel mad oldschool, dope om te zien. Biz deed dezelfde show als in de Melkweg, maar je zag dat hij een week lang touren niet meer aankon, en dus werd het niet veel meer. Gelukkig was daar onze reddende engel Roxanne Shante, die de zaal op haar hand kreeg en het publiek gaf waar het voor kwam. Wijzelf hebben niet op De La Soul gewacht en dat is ook maar goed ook, want wat ik hoorde na afloop, is dat het niet doorgegaan is en de pleuris is losgebroken daaro. Al met al oldschool genoeg, kijkend naar de reacties van het publiek omdat ze het er niet mee eens waren. Gelukkig heeft Roxanne Shante samen met L&L besloten, reeds voordat ze kwam met de Biz naar Europa, om een solo show te doen in Nederland, dus kijk daar naar uit, want we zijn bezig om een special guest eraan toe te voegen, die in London er niet bij was. Meer daarover later.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer en foto's

24-04-06 Biz Markie en Roxanne ShanteeLive & Legendary was deze keer on the road met niemand minder dan The Biz Markie, Roxanne Shante en Cool V. Na enige vertraging die dag door technische problemen van de zijde van KLM, kwamen ze - en vooral Biz - letterlijk Nederland binnen sloffen. Eindelijk in de auto geploft en op naar het hotel waar de problemen pas echt begonnen. Na eerst met de Biz de meest obscure live shit gecheckt te hebben op zijn portable DVD-player, werd het na een uur hem teveel. Teveel omdat een hotelbeambte zat te zeiken en hij wilde zelfs weer naar huis. Gelukkig is het goed gekomen en werd er een 45 minuten oldskool show neergezet door de 3 Cold Chillin' artiesten waar menigeen nog een voorbeeld aan kan nemen. Als verrassing kwam de fotograaf George Dubose (o.a. bekend van de Cold Chillin' covers) nog even binnenwandelen, waar we ook nog een leuke avond mee hebben gehad en waarmee L&L zal proberen een expositie op te zetten in Nederland. Roxanne Shante zal solo ons land nogmaals aandoen later dit jaar.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een fimpje

22-04-06 Tat MoneyPhilidelphia did it: 22 april op het Crossfader in de Max - Melkweg, niemand minder dan DJ Tat Money (vroegere DJ van Steady B, Kwame en EBS, hierheen gehaald door L&L. Philidelphia staat bekend om goede hiphopartiesten zoals Schoolly D, Three Times Dope, Jazzy Jeff & the Fresh Prince, Cash Money. En dus DJ Tat Money die net zoveel skillz bezit als zijn 2 homies en buurtgenoten Jeff & Cash. Erg on point op de Crossfader die dan ook van boven tot beneden, van voor tot buiten vol gepakt was. Hij voelde het publiek goed aan w.b.t. muziekkeuze en gaf vooral op het laatst een erg goede turntablist-set weg met "Rock the Bells". Wat Japan al ontdekt had met DJ Tat Money, heeft ook Nederland en in het bijzonder Amsterdam kennis mogen maken met een DJ zoals die hoort te zijn. Thanx Tat voor een onvergetelijke dag!

Meer informatie
:: Klik hier voor de foto's en een filmpje

13-04-06 Jazzy Jay


Jimmy Woo - WooHaa stond donderdag 13 april in het teken van The Almighty Zulu Nation DJ Jazzy Jay. De middag voor de show was Jazzy Jay te gast bij Lijn 5 in Hilversum Mediapark voor een "historisch" interview te beluisteren op lijn5.com, classical material gepresenteerd door Deams en Allstar Fresh. De show in Jimmy Woo was een druk bezochte avond, die bestond uit gruwelijk dope tracks afgewisseld door alledaagse publiek favorieten. Al met al een dope show die zo'n 3 uur duurde. De show moest zelfs afgebroken worden omdat de club moest sluiten. Anders had Jazzy Jay er nu nog gestaan inclusief het dansende publiek.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer en foto's
:: Klik hier voor de radio-uitzending Lijn 5

14-01-06 Sadat X en Greg NiceL&L zorgt niet alleen voor artiesten, hij bezoekt ze ook. Dit keer was het Sadat X en Greg Nice, die met hun Female Fun-tour het Burgerweeshuis in Deventer aandeden. En natuurlijk was het een nice optreden, zeker van Greg Nice met zijn beatbox performance. Leuke bijkomstigheid was de backstage hook-up met deze heren. Zo was L&L in de gelegenheid om met Greg Nice het een-en-ander kort te sluiten.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer en foto's

2005

Klik hier voor alle verslagen van 2005

03-12-05 Tim Dog en Afrika BambataaHet avondje van Sinterklaas bracht ons afgelopen zaterdag 3 december in het Deventer Burgerweeshuis een "Bronx" hiphopprogrammering. Tim Dog (gehaald door L&L) zorgde voor een vette show, dank aan het publiek. Daarna was het de beurt aan de grondlegger van de hiphop: Afrika Bambataa, en ondanks dat ook hij zijn platenkoffers deels had thuis gelaten en zijn laptop meehad, moeten we er wel aan blijven denken, dat als Bambataa er niet was er ook geen hiphop was. Deze avond was al met al een hiphopavond zoals hij hoort te zijn: goed publiek, goede artiesten, underground oldschool zaal en goede organisatie.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje

27-11-05 Lord FinesseDit 3-daagse filmfestival speelde zich af in de Lantaren/Venster in Rotterdam. Erg leuke lokatie met (mag toch wel zeggen) erg goede films, waarvan ik alleen "Tragedy, the Story of Queensbridge" heb gezien: zeer de moeite waard!! Als afsluiter van de november/Rotterdam-editie (in december is er nog een Amsterdam-editie http://www.blacksoil.com) was DJ Lord Finesse gecontracteerd om ipv zijn mckunsten zijn djkunsten te vertonen. Dit is eigenlijk de hobby van Lord Finesse, in het verleden wilde hij hierin verder gaan maar door Mike Smooth is hij gaan rappen.

Meer informatie
:: Klik hier voor een interview met een Italiaans Magazine
:: Klik hier voor de foto's en een filmpje

25-11-05 Lord FinesseDeze editie speelde zich af in de Kompaszaal van Loods 6 op het KNSM-eiland. Hier was Lord Finesse uitgenodigd om zijn toch al veelzijdige kunsten te vertonen achter de produktieapparatuur. Samen met 6 nederlandse MC's is er een juweeltje afgeleverd. Alleen voor de bezoekers te verkrijgen op vinyl, dus nu al een limited edition.

Meer informatie
:: Luister naar de track
:: Klik hier voor de foto's en een filmpje

25-11-05 Tim DogFoto: ® Otto van den Toorn

Dit 3-daagse festival speelde zich af in de Melkweg met als headliners Tim Dog (gehaald door L&L), Bootcampclick en DJ Cash Money.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje

15-10-05 Tim DogTim Dog was zaterdag 15 oktober met Live & Legendary in Amsterdam om interviews te doen met... Hiphop in je Smoel en Statemagazine over de aankomende projecten van Tim Dog; zijn nieuwe LP die in december uitkomt, de reunion LP van de Ultramagnetic MC's incl Kool Keith, zijn eigen label, een tour in 2006 met de Ultra's, Nice & Smooth en Brand Nubian incl Grand Puba. Al met al genoeg om naar uit te kijken. Het was dan ook een geslaagde dag, en dit zal volgende maand zich nogmaals herhalen, want dan is de man hier voor een optreden.

24-06-05 Evil DeeLive-and-Legendary kijkt samen met DJ Evil Dee (Bootcamp Click, Blackmoon en tha Beatminerz) terug op een geslaagd, drukbezocht en zonnig hiphoppend Zurich, Zwitserland 24 juni UG Club.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje

22-05-05 Lord FinesseLive-and-Legendary kijkt terug op een geslaagd 22 mei 2005; Lord Finesse en DJ Boogie Blind in de Melkweg, met een surprise opkomst van DJ Premier!

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje

2004

Klik hier voor alle verslagen van 2004

02-11-2004 DJ ScratchLive-and-Legendary is zijn bestaan begonnen met niet de minste in de hiphopwereld; DJ Scratch van de wereldbekende crew EPMD. Scratch vertoonde zijn set in de Melkweg tijdens de Presidentsnight, ook wel de verkiezingsdag in de USA: 2 november 2004. Tevens de roemruchte dag van de moord op Theo van Gogh.

Meer informatie
:: Klik hier voor de flyer, foto's en een filmpje